“Da vores gymnasium blev et forsamlingshus”

Forsamlingshustanken lever!

I kølvandet af Fyens Stiftstidendes kursændring til konstruktiv journalistik er Cafe Stiften opstået; en moderne form for forsamlingshus, hvor avisens læsere kan mødes og drøfte aktuelle emner. Per Westergaard, ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende, siger om initiativet: “Caféen er som journalistikken: Aktuel, kritisk og uafhængig. Nu også konstruktiv og løsningsorienteret”.
Overvej hvordan denne form for kursskifte i tankegangen hos Fyens Stiftstidende kan overføres til gymnasiets verden: Hvordan får man aktiveret gymnasiets elevdemokrati på samme måde, som man har gjort det med avisabonnenterne i Café Stiften?

  • Kan man f.eks. forestille sig en caféaften i dette skoleår, som ikke kun handler om at drikke øl, men også om at diskutere gymnasiets fundament og berettigelse?
  • Eller en morgensamling med et debatindlæg om et aktuelt emne på gymnasiet, der faktisk stiller krav til elevernes evne til mere end blot at møde op for ikke at få fravær?
  • Og kan man bruge gymnasiets avis til at lave samme massive markedsføring, som Fyens Stiftstidende gør om Café Stiften? Eller elevernes facebookgruppe? Eller…?

Hvert dedikerede team skal nu lægge hjernerne i blød og udtænke en begivenhed på jeres gymnasium, hvor man med udgangspunkt i et kursskifte til det konstruktive mindset vil gøre en forskel for jer som elever – et såkaldt forsamlingshusarrangement. Lav et reklamespot og pin det på teamets board.
Lav en konkurrenceaftale med jeres skoleavis, hvor skoleavisen udvælger og publicerer et/to/tre af de dedikerede teams’ inspirationsartikler, så idéerne kan sprede sig ud til resten af jeres gymnasium!

Send også jeres forslag til rykverden.dk – vi deler jeres forslag, så andre kan blive inspireret. Husk navne på jeres teammedlemmer og gymnasium.
God fornøjelse!