Journalistløftet

I 2008 formulerede tre journalistiske spidser – Ulrik Haagerup, Mette Davidsen-Nielsen og Troels Mylenberg et ”journalistløfte”: 
”I mit virke som journalist lover jeg hermed, at jeg vedholdende og med åbnet sind vil opsøge og formidle den bedst opnåelige version af sandheden. Min journalistik er til for borgerne. Jeg er bevidst om mit demokratiske ansvar og min pligt til at overvåge magthaverne. Derfor vil jeg følge min samvittighed og være både fair og selvkritisk. Min journalistik vil være uafhængig og fair, og jeg vil være åben om mine metoder. Jeg vil bestræbe mig på at fremstille stoffet med sans for proportioner, prioritere det væsentlige og gøre min formidling forståelig, interessant og relevant. Jeg ved at jeg risikere at begå fejl, men jeg vil erkende dem og lære af dem. Endelig er det min ambition at gå nye veje og bidrage til journalistfagets udvikling.”

(Ulrik Haagerup i “En konstruktiv Nyhed”, 2012)